A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сухинівська гімназія
Селищенської сільської ради
Черкаської області

Шевченківські дні

Дата: 11.03.2024 10:46
Кількість переглядів: 38

Протягом тижня діяв інформаційний стенд «210 років від дня народження Великого Кобзаря нашого народу», доповнювали стенд крилаті вислови та афоризми із творів Шевченка.

Учні малювали ілюстрації до творів Т. Шевченка. Активними були: Батюк А. (5 кл., «Садок вишневий коло хати»), Порпленко А. (5 кл., «За сонцем хмаронька пливе»), Кавіцький І. (5 кл., «Садок вишневий коло хати»),   Кавіцкий О. (6 кл., «Реве та стогне Дніпр широкий…»), Чорноус І. (6 кл., «Тополя»), Нефьодов І. (6 кл., «Село! І серце одпочине…»), Манжула Я. (6 кл., «Садок вишневий коло хати»), Тарасенко М. (7 кл., «Тече вода з-під явора…»), Новак С., Єрж Є. (2 клас).

Було проведено експрес-вікторину «Я все знаю про Тараса Шевченка» у формі «поштової скриньки». Переможцями стали: І місцеКавіцкий О. (6 клас), ІІ місцеучні 5 класу Порпленко А. та Батюк А., ІІІ місцеКавіцький І. (5 кл.) та Нефьодов І. (8 кл.).

Учні 2 класу взяли участь у квест-грі «Тарас Шевченко – великий Кобзар» та вікторині «І чути знов Шевченка тихе слово». Активними були Новак С., Єрж Є., Чорноус Н., Кавіцький В.

Учні 5-9 класів створили лепбук «Тарас Григорович Шевченко». Всі учасники заходу долучилися до написання біографії Шевченка, повторили основні віхи життя поета, пригадали рядки із творів, переглянули картини, розгадували ребуси та ознайомилися із цікавими фактами про Тараса Шевченка.

Про те, що думи Тараса, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були і залишаються думами, піснями і боротьбою мільйонів, переконалися на Шевченківських читаннях «Тарас Шевченко – наша сучасність». На заході прозвучали уривки із творів                Т. Шевченка: «Гайдамаки», «Сон («У всякого своя доля…»)», «І мертвим, і живим, і ненародженим…», «Кавказ», «Причинна», «Тополя», «Садок вишневий коло хати».

Було проведено конкурс-вікторину для учнів 5-9 класів «Мені тринадцятий минало…». Учасників заходу поділено на команди, які взяли участь у таких конкурсах: «Розминка», «Переплутанка», «Ланцюжок», «Знавці». Обидві команди отримали однакову кількість балів.

Учениця 2 класу Новак С. було учасницею І туру обласного конкурсу сценічного читання «Ми  з України», присвяченого 210 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка у Селищенській ТГ, де отримала 3 місце, і була визначеною до участі в обласному проекті. За участь в обласному проєкті сценічних читань «Ми – з України» була нагороджена подякою. 

Вихователь дошкільної групи Аваданій В.М. провела з вихованцями заняття на розвиток мовлення «Ми тебе не забули, Тарасе!», на ознайомлення з природним довкіллям «Описання природи в творах Шевченка», та виготовили аплікацію «Квіти для Тараса».

В шкільній бібліотеці діяла книжкова виставка «Велич Шевченкового слова».

Минуло багато років з дня народження Т.Г. Шевченка – славного сина українського народу, але й сьогодні, як живий, говорить він зі своїми нащадками. Його слово живе між нами, гнівне і ніжне, полум’яне і міцне
 І на українській землі, над ланами, широкими полями,  містами і селами, як весняні води могутнього Дніпра, лине вічно живе в народі слово Великого Кобзаря. Бо вінце наша душа, наша мудрість, це наша слава – безсмертний геній великого народу. І тому ми здолаємо всі негаразди сьогодення, і життя наше наповниться теплом, щастям, спокоєм, хлібом і квітами.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень