A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Сухинівська гімназія
Селищенської сільської ради
Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

День матері

День матері - це одне з найзворушливіших свят, тому що кожен з нас із дитинства несе в душі єдиний і неповторний образ - образ своєї мами, яка все зрозуміє, підтримає, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

12:10 14.05.2023

День пам'яті та примирення

8 травня учні та працівники Сухинівської гімназії вшанували Пам'ять загиблих в роки Другої Світової Війни та поклали квіти до Братської могили.

14:01 08.05.2023

Екологічний місячник

 Згідно річного плану роботи закладу та з метою забезпечення належних санітарно-гігієнічних і естетичних вимог утримання території школи, озеленення садиби, формування навичок самообслуговування, прищеплення шанобливого ставлення до праці, навколишнього середовища, догляду та збереження зелених насаджень, надання допомоги з упорядкування садиб ветеранам праці, вдовам, інвалідам, упорядкування братської могили, в школі з 01.04 по 30.04.2021 року проходив екологічний місячник. Різними формами роботи були охоплені всі учні 1-9 класів та вихованці дошкільної групи.    Велику роль у досягненні мети місячника відіграло те, що класні керівники та бібліотекар залучили своїх вихованців до проведення тематичних годин спілкування, бесід, виховних заходів: «Птахи повертаються з вирію», «Як ми дбаємо про здоров’я», «Космічна вікторина», «Земля — наш спільний дім», «Пам’ятай про Чорнобиль», квест до Міжнародного дня спорту на благо миру та розвитку, заходи до Великодня (Руденко С.М.); «Чисте довкілля», «Чорнобиль в наших серцях» (Мартієнко B.L); «Я не ображу рідної землі», «Трагедія і біль - Чорнобиль» (Медвідь Т.А.);  «Навіки в пам’яті народній» (Патлаєнко О.В.); «Душі людської доброта», «Чорна спадщина Чорнобиля» (Ткаченко Н.В.); «Земля - наша спільна домівка», «Чарівна природа нашого краю», «Червона книга природи», «Як людина залежить від природи», «Значення чистого повітря для людини» (Аваданій В.М.), які в повній мірі сприяли екологічному вихованню учнів і вихованців.    В шкільній бібліотеці організовувались тематичні книжкові виставки: «Пізнання світу через книгу», «Космос - дорога без кінця», «Великий щирий друг дітей», «Її величність - це Книга», «Чорнобиль не має минулого часу» (Патлаєнко О.В.).    Впорядковано території школи, квітників, проведено обкопування дерев. Побілено паркан, дерева, бордюри.    Працівники закладу взяли участь на суботнику по впорядкуванню сільських кладовищ.    Під час екологічного місячника активізував роботу волонтерський загін школи. Учні допомагали одиноким пристарілим в прибиранні подвір’я, в посадці присадибних ділянок.

12:29 02.05.2023

Конкурс малюнків "Україна - це ми!"

Районна громадська дитячо-юнацька організація "Росичі", Ліга старшокласників Корсунщини в рамках соціально-мистецького проекту "Творчість під мирним небом" проводила регіональну виставку-конкурс дитячих малюнків, плакатів "Україна - це ми!". Метою і завданнями конкурсу було: сприяти розвитку дитячої художньої творчості, багатогранності та креативності особистості. Розвивати  образне мислення, розкриття творчих здібностей, художнього смаку дітей. 

11:02 21.04.2023

Конкурс плакатів "Бути здоровим - це здорово!"

 Регіональна виставка-конкурс «Бути здоровим – це здорово!» присвячена Дню здоров’я та проходить у рамках обласного Інтернет-проєкту Ліги старшокласників «Ми - патріоти Черкащини». Наші учні також долучилися і вибороли 1 призове місце.

15:01 12.04.2023

Тиждень фізики

З 13.03 по 17.03.2023 року в гімназії проходив тиждень фізики під девізом «Фізика – це цікаво!» згідно плану, розробленим вчителем фізики Мартієнком В.І.

12:10 21.03.2023

Обласний конкурс "Збережемо первоцвіти"

З 1.03 по 11.03 проходив обласний конурс "Збережемо первоцвіти". Метою конкурсу було привернути увагу учнівської молоді до проблеми охорони та збереження первоцвітів. Ознайомлення з рослинами занесенеми до Червоної книги України.Від нашої гімназії було представлено 4 роботи, які зайняли призові місця 2 - II місця, 2-III місця. Учасників було нагороджено грамотами Черкаського обласного центру з обдарованими дітьми.       

15:03 11.03.2023

Шевченківські дні

З 06 по 10 березня 2023 року відбулися позакласні заходи щодо вшанування пам'яті Т.Г. Шевченка, який учить малих і дорослих вивчати історію рідного краю, шанувати героїв, завжди бути готовими до боротьби за щасливе майбутнє, за справедливість, за честь України-матері.

09:19 09.03.2023

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови запроваджено ЮНЕСКО з метою максимального збереження мов всіх народів планети та шанобливого ставлення до них. Уперше його відзначили у 2000 році, й відтоді щорічно святкують 21 лютого.    В Україні це свято існує з 2002 року, коли з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України, Президент України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня рідної мови.    Це свято є особливим для усіх нас, адже українська мова є найціннішим багатовіковим надбанням, душею нашого народу та його генетичним кодом. Протягом багатьох віків наші предки не лише відстоювали свободу рідної української землі, а й право на існування та визнання української мови. Сьогодні наша велична і милозвучна мова гордо лунає з вуст мільйонів людей. Тож головне завдання кожного українця – любити, берегти і збагачувати материнське слово.

17:52 21.02.2023

Фотоконкурс "Зимовий пейзаж"

Зима – улюблена пора багатьох із нас, бо вона є чарівною та казковою. Дітлахи з нетерпінням чекають свої подарунки від Святого Миколая, дорослим вона дарує дивовижний настрій та надію на краще... Зима по-своєму зближує людей: прогулянками на свіжому повітрі, казковою красою засніженого парку, веселими розвагами - катанням на санчатах, грою в сніжки, ліпленням сніговика, а якщо нема снігу - теплими вечорами біля каміну та просто гарно проведеним часом з родиною і друзями. Сподіваючись, що природа ще підсипле трохи снігу, ми вирішили закарбувати ці чарівні миті і перетворити зимову казку на реальність за допомогою ваших неповторних зимових фото. Тож, дитячо-юнацька громадська організація «Росичі» та Ліга старшокласників Корсунщини у рамках суспільно-мистецького проєкту «Творчість під мирним небом» організували для  дітей шкільного віку  фотоконкурс «Зимовий вернісаж». Наші учні також взяли участь. І серед переможців є і наша учениця 2 класу Єрж Євгенія, яка вибороло II призове місце.

12:10 16.02.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень